vrijdag 31 december 2010

Gelukkig nieuwjaar!

Voor iedereen een hele fijne jaarwisseling en een gezond, gelukkig en creatief 2011 gewenst!

Liefs, Loes

woensdag 29 december 2010

Tag OnLine *

Gisterenavond heb ik meegedaan aan een TagOnLine bij de kaartenclub van Tiets. Op aanwijzingen van Saskia hebben we deze tag (10,5 x 21 cm) gemaakt, met een uitgesneden cirkel waar weer een kleinere cirkel in hangt.
Als basis heb ik ribbelkarton gebruikt en de tag versierd met allerlei bloemen en takjes van crealies.
Voor de TOL waren scrappapiertjes nodig, maar dat stond niet mooi op mijn ribbelkarton, dus heb ik die weggelaten en het karton geschilderd met witte verf.

Liefs, Loes

vrijdag 24 december 2010

Kerstframe: Een mooie kerst!

Dit kerstframe is gemaakt met een stans van sizzix. De muzieknoten zijn geëmbost met een mal van cuttlebug en daarna met distress inkt bewerkt. De plaatjes komen van het internet en de takjes en hulstblaadjes zijn met martha stewartponsen gemaakt.

Hiermee wil ik graag iedereen hele fijne kerstdagen wensen!

Liefs, Loes

maandag 20 december 2010

Vrolijk Kerstfeest

Deze kerstversiering (17 x 21 cm) heb ik gemaakt op een basis van ribbelkarton. Hij staat in de huiskamer op de lambrisering. De kerstman is van graphic45 en de tekst is geprint op wit karton.

Liefs, Loes

donderdag 16 december 2010

Magnolia: Silent Night

Dit kersttafereeltje heb ik gemaakt in een verpakking van een chocoladeletter.
De gebruikte stempels zijn ingekleurd met copic markers en Tilda heeft een jurk aan van echt kant.
Voor de kerstboom en de bloementoefjes heb ik de takjespons van martha stewart gebruikt.
Aan het jute touw heb ik wat geponste muzieknoten gehangen en de ondergrond glinstert heel mooi, maar dat is op de foto bijna niet te zien.

Ik vond het zo leuk om de zingende Tilda te combineren met Edwin die gitaar speelt.

Liefs, Loes

dinsdag 14 december 2010

Dank je wel

Dit label heb ik gemaakt voor iemand die van muziek houdt en een bloemetje verdient.

Ik heb hiervoor stansen van tim holtz gebruikt. De 'rosette' die in het midden zit, is heel erg mooi. Er ontstaat veel reliëf door de plooitjes die je er heel makkelijk in vouwt, maar hij blijft toch vrij plat. Het muziekpapier komt uit een oud boek.

Liefs, Loes

vrijdag 10 december 2010

Snel kerstlabel

Dit of een soortgelijk kerstlabel is heel snel te maken. Het enige dat ik heb gedaan, is een plaatje uit kerstpapier geknipt, 'ho ho ho' gestempeld en een randje geponst met een martha stewart pons.
Het label met het uitgestanste woord 'wish' heb ik gekregen bij een bestelling.

Er is een stansje van tim holtz voor gebruikt, maar op die plek zou je ook iets anders kunnen stansen, ponsen of plakken.

Liefs, Loes

dinsdag 7 december 2010

Haakwerkje

Zowel op de lagere school als op de middelbare school heb ik nooit leren handwerken. Wel kregen we daar de meest fantastische handenarbeidlessen, zoals zweefvliegtuigen bouwen, weven, zeefdrukken, poppen maken en figuurzagen.
Toen ik van school kwam, wilde ik heel graag leren haken, omdat ik de kantachtige gehaakte gordijntjes zo mooi vond.
En ik vind het nog steeds heerlijk om te doen, evenals breien, borduren, patchwork quilten, frivolité en kantklossen. Misschien wel omdat het nooit verplicht is geweest...

Al een hele tijd ben ik bewonderaar van Wendela Lam. Zij was een van de eersten die haakwerkjes op haar gescrapte layouts gebruikte en dat vond ik zo mooi dat ik de babyfoto van mijn zus daar een tijdje geleden ook mee gescrapt heb.

De hanger die hierboven staat, is gebaseerd op een kransje dat ik ooit op het blog van Wendela heb gezien. Als basis heb ik een metalen ring gebruikt, waar ik een picootjespatroon omheen gehaakt heb. Erachter zit een nostalgisch plaatje geplakt en de hanger is versierd met bloemen, takjes en parels.

Liefs, Loes

maandag 6 december 2010

RoSa-Dotje

Geïnspireerd door de kerstengel uit het laatste magnolia-tijdschrift heb ik van een knipvel van RoSa-Dotje dit poppetje gemaakt. Hier is de in kleur afgedrukte afbeelding gebruikt, maar het leuke is dat je de andere afbeeldingen van het knipvel ook naar eigen smaak kunt inkleuren en gebruiken. Er wordt een gedeelte weggeknipt om het jurkje passend te krijgen.

Liefs, Loes

zondag 5 december 2010

5 december-groetjes

Lia, mijn zus, verraste mij met een stempelset met zwarte pieten. Leuk hè... ik wist niet eens dat die bestond!
De stempels zijn ingekleurd met copic markers en het pepernotenpapier is van sirius hobby. Ik heb het stempelafdrukje als een uithangbord met pins opgehangen aan een stans van tim holtz.

Ik wens iedereen een fijne pakjesdag of pakjesavond!

Liefs, Loes

vrijdag 3 december 2010

Ik mis je...

Deze kaart (14,5 x 14,5 cm) is gemaakt met de magnoliastempel die ik bij Sandra gewonnen heb.
Ook de vogeltjes zijn van magnolia en de stempels zijn ingekleurd met copic markers.
De stenen muur is gebouwd met behulp van een embossingfolder van tim holtz en distress inkt. Het hek is een pons van martha stewart en de tekst heb ik met de cricut uitgesneden.
De rank die tegen de muur aan klimt is een stansje van bosskut en de besjes komen uit een tuincentrum.

Liefs, Loes

woensdag 1 december 2010

RoSa-Dotje en vijf mooie uitspraken


Dit boekje over mooie uitspraken heb ik gemaakt uit een materialenpakket dat Gepke van Your Zoap mij heeft opgestuurd.

Als basis heb ik drie stukken wit geschilderd ribbelkarton gebruikt. Daarna zijn deze met RoSa-Dotje scrappapier met kantmotief en muziekpapier beplakt. De lieve plaatjes komen uit de RoSa-Dotje knipvellen die heel geschikt zijn om met copic markers in te kleuren. In dit boekje heb ik de plaatjes gebruikt zonder ze in te kleuren, omdat ik ze zo mooi bij het muziekpapier vind passen. Ik heb alleen de zwarte oogjes met glossy accents behandeld.
Gepke heeft dit leuke poppetje ontworpen en behalve deze knipvellen en het scrappapier is er ook stof van verkrijgbaar.
Het boekje is afgewerkt met kant.

Liefs, Loes

60.000 bezoekers...